Пт, 29/03/24, 07:15

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Блоги
Музичний блог [5]
Спортивний блог [2]
Блог присвячено спортивним подіям, особистостям, клубам та різним видам спорту
Інтернет [1]
Ваше здоров'я [3]
Фінанси [104]
Навколофінансові теми та все, що ними пов'язано
Блог О. Ясенчука [5]
Автор публікацій Олександр Ясенчук
Різне [41]
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Rihanna & J. Timbarlake - Rehab
  • Made In Ukraine - Чашка опію
  • Файна Юкрайна. Випуск 21
  • Lama і ТІК - Не мама і не тато (Live)
  • Звери - До скорой встречи.avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     Публікації

    Головна » 2009 » Жовтень » 16 » 20 міфів про дітей
    20 міфів про дітей
    18:59
    Немовля потрібно мити з милом щодня.
    Навряд чи воно встигає так сильно забруднитися. Крім того, мило сушить шкіру, змиває природне мастило, може викликати подразнення. Корисні щоденні ванни з відварами трав, хвойним екстрактом, морською сіллю. Малюку до року достатньо 2-3 "мильні миття" на тиждень. Якщо ж його добре підмивати, то мити з милом можна зовсім рідко. 

    Присипка або масло - обов'язкові.
    Якщо малюк досить часу проводить голеньким (декілька годин на день), то можна обійтися без цих засобів. Присипка застосовується, якщо в шкірних складках з'являється мокре подразнення. Її треба посипати на свою руку, а потім поплескати по запаленому місцю. Якщо Ви використовуєте присипку, то не забувайте її частіше змивати, інакше, змішуючись з потом, вона може створити умови, сприятливі для розмноження бактерій. Масло ж бажано наносити лише на ті ділянки, які лускаються і облазять (місця контакту з гумками памперсів, глибокі шкірні складки). Основна частина шкіри повинна залишатися чистою, оскільки шкіра повинна дихати. Для немовляти шкіра - другі легені. 

    Попрілості у малят - звичайна справа.
    Попрілостей бути не повинно. Вони можуть бути показником того, що дитина недостатньо багато часу проводить роздягненим або що його недостатньо добре підмивають, а так само формою діатезу. Подразнюючим чинником може бути і неправильно підібраний вид памперсів. Є діти які можуть носити памперси лише одній фірми. Підібрати фірму можна лише методом "спроб". 

    Червоні щічки - завжди діатез.
    Перш, ніж бігти на аналізи з приводу діатезу, спробуйте декілька днів ретельно (але без мила) умивати малюка після будь-якої їжі. Якщо червоність пройде абсолютно, то візит до лікаря можна відкласти. Це було просто подразнення від контакту з активними речовинами. 

    М'ясо необхідне дитині щодня.
    Їсти м'ясо щодня шкідливо. Дитині - особливо. М'ясо перетравлюється важко і повільно, воно може перенапружити травну систему. Дітям необхідні як мінімум 2 пісних дні на тиждень. Надлишок важкої їжі аллергизирує організм. Не слід вводити м'ясо в раціон малюка раніше 8-го місяця життя. Взагалі ж, чим пізніше, тим краще. 

    Головне, щоб було більше вітаміну С.
    У грудних дітей дуже раннє неконтрольоване введення в раціон соку лимона, кислих яблук і, тим більше, штучного вітаміну С може викликати набряк підшлункової залози, та багато інших "радощів". У доросліших дітей він осідає в нирках. Як і всі вітаміни, вітамін С має добову норму, перевищувати яку не варто. Всі знають, що надлишки цього вітаміну виводяться з організму, але, при постійному перевищенні норми, система може зіпсуватися. Якщо в сечі дитяти виявлені оксалати, то порушення в наявності. Більшість таких порушень оборотні, але інколи вимагають значних зусиль. Виникнення таких проблем можливе в будь-якому віці. 

    Лікування травами абсолютно безпечне.
    Будь-які ліки можуть бути небезпечні, якщо приймати їх неправильно. Не експериментуйте на дитині, даючи їй суміші трав просто "для профілактики". Як мінімум, вивчить анотацію на коробці. Для дітей трави заварюються в меншій концентрації, для грудних - рази в 3 слабкіші, ніж для дорослих. Трави особливо обережно треба застосовувати для дітей зі схильністю до алергічних реакцій. Не готувати відвари при малюку - трав'яний пил може викликати загострення. 

    Зовнішній вигляд пупка залежить від того, як його "зав'язали".
    Якщо прочитати нормальну книжку про пологи, стане зрозуміло, що прямого зв'язку нема. Шкірна частина буває різної довжини, це індивідуально для кожного малюка. Крім того, часто випнутий спочатку пупок поступово втягується за рахунок зменшення внутрішньочеревного тиску і у тому випадку, коли в животі в новонародженого він просто не поміщався. 

    Грудним дітям необхідна вода.
    Якщо малюк на природному годуванні і його годують так часто, як він хоче, то вода йому практично не потрібна. Більш того, є дослідження, котрі вказують, що організм новонародженого виводить воду набагато повільніше, ніж організм дорослої людини. Тому, по-перше, недоречні аналогії (сама випиваєш по 2 літри в день, а дитині не даєш), а по-друге, занадто надлишкове вживання води може шкідливо позначитись на нирках малюка. Визначити, що маля перепило, можна по набряку нижньої частини живота і внутрішньої поверхні стегон . Шкіру не можна зібрати в складочку. У такому разі дитину не треба деякий час поїти. Треба забезпечити свободу руху ніжкам, не сповивати. Через деякий час набряк повинен пройти. Не треба заставляти грудного малюка пити. Але треба навчити його пити з ложки, щоб він міг скористатися цим, коли захоче (і знав про таку можливість). Зазвичай дітки п'ють в жарку погоду. Інколи їх доводиться попоїти кроповою водою від газів. Спочатку цього вистачає, якщо, звичайно, дитя не "водохліб" від природи. У такому разі обмежувати не потрібно. Діти, що знаходяться на штучному годуванні, повинні, навпаки, отримувати значно більше води. 

    У віці 1 року не ходять лише хворі діти.
    Дитя має право не бажати ходити до 16 місяців. Жодного зв'язку між часом перших кроків і подальшим розвитком дитини, не виявлено. 

    Дитя повинно спати в окремій кімнаті з перших днів життя.
    Дитя повинно спати. І Ви повинні спати. Тому місця для сну мають бути вибрані так, щоб всім було комфортне. І якщо всім добре в одному ліжку, то це цілком нормально, якщо Ви, звичайно, не маєте звички кидатися уві сні. Можна ставити в своє ліжко короб від коляски. Можна поставити ліжечко впритул до батьківського ліжка. Можна відправити маля спати в сусідню кімнату, якщо Вам подобається серед ночі бігти в далечінь на тривожний заклик (ностальгія по бурхливій молодості). Аби всім було добре. Але зважайте на те, що малюку корисно слухати уві сні дихання матері. Протягом 9 місяців ваше дихання задавало ритм його диханню. Ваше серцебиття - його серцебиттю. Сон в спільній кімнаті полегшить дитині перехід до незалежного життя. 

    Дитину треба саджавати на горщик як тільки він зробить перші кроки.
    Ніщо не вказує на те, що раннє привчання до горщика підвищує інтелект дитяти. У останньому ж, не важливо, коли Ви почнете це робити, головне, щоб це не стало проблемою. Тому, якщо Вас дратує, що Ви десять разів пояснили, а він все одно пісяє в штани, то перестаньте пояснювати і відкладете навчання до кращих часів. У різній літературі називаються різні терміни - від першого дня життя (дитя з народження починає турбуватися перед дефекацією), до 4 років (над ним почнуть сміятися друзі у дворі і він сам навчиться), тому робити з цього проблему не варто. 
    Виділяють декілька періодів, коли краще починати навчання користуванню горщиком:
    коли дитя починає розуміти слова батьків;
    коли дитя може саме зняти штанці і сісти на горщик;
    коли перед дефекацією малюк говорить "ка-ка" або "пі-пі"; 
    коли він говорить "мама, мені незручно залазити на унітаз". 
    До останнього все-таки краще не доводити.

    Не заколисуйте немовлят! Вони від цього тупіють, сідають на шию, зростають дуже зніженими.
    Заколисуйте. У них при цьому тренується вестибулярний апарат, розвиваються структури мозку, відповідальні за рух, покращується просторова координація. Крім того, вони засинають, що приємно для всіх. Малюку, що дев'ять місяців провів в материнській утробі, що коливалася, дуже бракує таких відчуттів після народження. Дитя може почати заколисувати само себе, наприклад, смокче палець, займаючись онанізмом. Вам це треба? 

    Бачиш, як добре дитині в садочку - він там тихий і спокійний, а вдома - управи нема.
    Нічого доброго. Швидше за все, він переживає кризу. Особливо, якщо в дитсадку він дуже тихий, а удома дуже буйний. 

    Мати не повинна спати поряд з маленькою донькою, митися з нею у ванні і давати себе роздивлятися, а то з дівчинки виросте лесбіянка.
    Швидше за все, саме в цьому випадку не виросте. А ось недостатній контакт з матерью в дитинстві може спровокувати схильність до нетрадиційної орієнтації.

    Малюк не повинне розгойдуватися, стоячи рачки - так він займається онанізмом.
    Якщо маляті менше року, то так він готується до того, щоб поповзти. Якщо малюку більше 14 років, то це його особиста справа (може, він йог). Взагалі, незалежно від віку, зазвичай по обличчю видний чим людина займається. 

    Дитя зіпсоване - він матюкається вдома.
    Якщо для Вашої сім'ї така мова не є нормою, то швидше за все дитя виголошує ці слова, щоб з'ясувати для себе що вони означають і чи можна їх говорити. Батьки, що правильно відреагували, мають шанс більше не почути нічого подібного в найближчі 10 років. 

    Дівчинка зовсім виросла. Пора їй багато що розповісти, вона вже ставить питання про секс.
    Батьки часто сприймають питання про фізіологію самого дитяти за питання про взаємини статей. Питання, що неправильно зрозуміли, може спричинити відповідь, здатну породити страхи. Наприклад, якщо дівчинка 5 років запитує, що треба робити, щоб не було дітей, а мама по-доброму так говорить, що треба пити пігулки (випадок з життя, між іншим), то нічого дивного, що дівчинка впадає в депресію, погано спить, багато плаче. Адже вона в "посібнику з розмноження для дітей" побачила картинку живота з ембріоном, а текст виявився складним. Дівчинка на повному серйозі вважає, що в животі будь-якої особи жіночої статі є така клітина, з якої в кожен момент, без особливих причин, може почати рости дитя, а пігулок їй не дають. 
    З іншого боку, класичний випадок, описаний кимось з відомих дитячих психологів. Сім'я переїжджає на нову квартиру, дитина вирушає гуляти в новий двір. Повернувшись запитує: "А звідки я узявся?". Батьки збираються з думками. Починають було давно заготовлений текст "коли чоловік і жінка люблять один одного:", але тут цнотлива бабуся ставить безневинне питання: "А чому ти запитуєш?". "Та ось у дворі хлопці говорять, ми, мовляв, тут давно живемо, все один одного знаємо, а ти звідки узявся?" 
    Звичайно, виявлення у дитини інтересу до "дорослих" питань, це важливий етап, але не треба його квапити. І, щоб донести правильну інформацію, постарайтеся представити себе на місці дитини. Почніть з початку, навіть якщо здається, що їй багато що відоме. Ви ж напевно пам'ятаєте, які міфи існували за часів Вашого дитинства. 

    Ви неправильно виховуєте дитину, у неї ж істерія!
    У розвитку будь-якої, навіть тієї, що знаходиться в ідеальних педагогічних умовах, дитини можуть бути періоди, коли характер різко псується: 
    прорізання зубів; 
    "жахливі дволітки";
    у дітей, які пізно починають говорити, після "прориву", причому в цьому випадку рекомендується давати дитяті заспокійливі трави. Ступінь "озвірілості" в ці періоди визначається не стільки вихованням, скільки темпераментом і іншими особливостями дитини. 

    Довге грудне годування (більше року) ускладнює соціальну адаптацію дитини.
    Прямого очевидного зв'язку нема. Відомо як грудні дволітки, готові спілкуватися з дітьми день і ніч, так і ті, яких від матери кліщами не відірвеш. Треба брати до уваги і те, що жінки, готові до такого довгого годування, відрізняються від тих, хто насилу витримує 6 місяців. Відрізняється, зазвичай, і весь підхід до виховання (довге годування це нерідко і спільний сон, і прогулянки в "кенгуре", і т. п.). Тому неможливо говорити про чистоту статистики. Годуєте доки Вам це здається нормальним.


    За матеріалами www.medinfo.ru
    Категорія: Різне | Переглядів: 2875 | Додав: Хранитель | Рейтинг: 5.0/1 |

    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар
    «  Жовтень 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100