Ср, 08/05/24, 19:10

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Олександр Пономарьов - Три поради
  • XS: Всі пісні
  • Марли и я / Marley & Me (DVDRip) (2009).avi
  • Made In Ukraine - Ой, ти, дівчино, зарученая
  • Made In Ukraine - Ой у чистім полі
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Травень » 10 » 9 травня — це день людської пам’яті про страшну трагедію, а не радянського лубка — політолог
    9 травня — це день людської пам’яті про страшну трагедію, а не радянського лубка — політолог
    00:13

    Пам'ять про Велику вітчизняну війну і перемогу в ній — безцінна річ, яку довго підміняли штучним і дешевим лубком, і його не треба культивувати, вважає політолог Олександр Палій. Українці мають цінувати пам'ять справжніх ветеранів цієї війни, і пишатися не тільки перемогами минулого, а й тим, що вони роблять зараз, — сказав він в ефірі програми «Національний інтерес» на телеканалі БТБ.
    «Я ставлюся до Дня перемоги з великою шаною. Один з моїх дідів був героєм Радянського Союзу і отримав нагороди за визволення Донбасу. Крім того, я чув, що розповідав мені інший мій дід: він казав, що цей день був як визволення, люди відчули, що закінчилася дуже страшна драма. Проте я не вважаю, що в цей день нам потрібні радянська помпа і лубок. Я вважаю, що сьогодні треба всіх ветеранів, які залишилися, записати на відео, це можуть зробити їхні родичі. Щоб ці люди розповіли про те, де і як вони воювали, що там відбувалося. Адже це безцінна річ, яку підміняли штучним і дешевим лубком, і ми не повинні культивувати це і сьогодні. Це просто принизливо», — сказав Палій.
    «День перемоги 9 травня — це насамперед день пам’яті, день людської історії. Без українського народу, без 7 мільйонів українців, які воювали на фронтах, ця перемога однозначно не відбулася б, і німецькі танки дійшли б до Тихого океану. Тому це перемога в тому числі і наша. Говорити, що це перемога тільки українців, буде неправдою, бо з фашизмом воювали дуже багато народів. Але це перемога українців чи не в найпершому числі», — вважає політолог.
    «Але я хотів би звернути увагу на те, що нам не треба цього радянського культу. Адже знаєте, скільки перемог вже здобули інші країни з того часу? Перемог в соціальному розвитку, в медицині, в розвитку своїх наукових можливостей тощо. От візьмемо Фінляндію, яка спочатку відбилась від СРСР, потім була за німців, потім — проти німців. Але вона має низку дуже важливих підприємств і світових брендів, має рівень розвитку країни, рівень соціального забезпечення один із найвищих в Європі. Тобто це країна, яка з того часу здобула величезну кількість перемог. А у Росії відтоді таких перемог не було. Прогресу в людському, доброму розумінні у неї з того часу не було. Тільки послали Юрія Гагаріна в космос, тому що були потрібні ядерні ракети. І через це починають особливо апелювати до дуже давньої перемоги, тому що немає чим пишатися у людському вимірі сьогодні. Я не хотів би, щоб з Україною було таке саме. Я хотів би, щоб ми могли пишатися і тим, що ми робимо сьогодні, і тим, що ми будемо робити завтра», — підсумував Палій.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 551 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Травень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100