Сб, 27/07/24, 05:16

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • На Відміну Від - Шукай мене (2009)
  • Віталій Козловський - Загадай
  • Made In Ukraine - Але не вірю
  • Ирина Билык - Любовь, что я вам подарила
  • От Вінта - Дарма я наiвся цибулi (2005)
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 6 » Економічних передумов для коливання курсу гривні немає, на ринок тисне виключно політична ситуація - Тарас Кириченко
    Економічних передумов для коливання курсу гривні немає, на ринок тисне виключно політична ситуація - Тарас Кириченко
    09:47
    Головною причиною коливань курсу гривні є політична ситуація в країні - заявив в ефірі каналу БТБ голова правління "Правекс-Банку" Тарас Кириченко. «Тут велика складова політичної ситуації, спекуляцій. Безумовно, економічно нічого сильно не змінилося». За його словами, 2013 рік Україна закрила із непоганими показниками. Зокрема, за підсумками року гривня мала навіть кращі позиції від прогнозного курсу, який закладався у держбюджеті-2013. Тому, переконаний фінансист, на валютний ринок зараз тиснуть не економічні чинники, а політичні. І підстав для девальвації гривні немає. «В економічній ситуації, я думаю, що на сьогоднішній день у нас нема засад для стрімкої девальвації, є засади для коливань, але для стрімкої девальвації у нас нема причин. Зараз в курсі багато все ж таки політики», - зазначив він. 

    За його словами, люди, які спричиняють паніку, та ті, хто їй піддається, просто грають на руку спекулянтам. Ті ж, хто купуватиме зараз валюту, просто можуть втратити на цьому, оскільки сплески зростання курсу валюти тимчасові. «Я думаю, що фізичні особи, і спекулянти, і ті, хто хочуть з криком «все пропало!» поміняти гривні на долари, навіть дуже часто не розуміють економічних наслідків для власної кишені…Якщо ти сьогодні купив про 8:80, а завтра будеш продавати по 8:60, то втратиш 20 копійок на доларі», - зазначив він.

    Фінансист рекомендує українцям не бігти і не купувати за таким високим курсом долари, бо курс стабілізується, і навіть для тих, хто заощаджує у ви і бігти за доларом - треба дочекатися дій Національного банку і стабілізації», - переконаний він. За його словами, уже сам факт виходу на міжбанк з інтервенціями має позитивний вплив на ринок. 

    «Тому що НБУ виходить з певною пропозицією, показує ринку, що він має долари, що він готовий продавати долари по певній ціні... Це трохи заспокоює ситуацію і дає чіткий індикатив для тих, хто бажає купити, що НБУ не спить - він готовий втрутитися в ситуацію, якщо це потрібно», - зазначив Кириченко.

    В ефірі телеканалу БТБ фінансист спрогнозував, що впродовж найближчих 2-3 тижнів політична ситуація в країні нормалізується. Наразі - зазначає експерт, - немає сенсу купувати долари за спекулятивними цінами, оскільки курс гривні невдовзі стабілізується, а вигідніше покласти депозит під 15-16 % річних у гривні. «Я би вибрав отримувати більш стабільний дохід і не спекулювати. Ти не бігаєш, шукаючи долари, ти не втрачаєш на різниці між курсом купівлі і продажу», - пояснив Кириченко. «Якщо ми подивимось на різницю відсоткових ставок між доларом та гривнею, ми побачимо, що гривня набагато привабливіша», - наголосив фінансист.

    Кириченко відзначає, що попри політичне протистояння значного відтоку депозитів з банківських установ не відбувається. Він переконаний, що кількість депозитів надалі все одно буде лише зростати. Експерт зауважив, що депозит залишається найбільш ефективним інструментом накопичення грошей і має більшу ліквідність, ніж нерухомість чи твори мистецтва. «Депозит дає шикарні відсоткові ставки. Це ідеальний інструмент, тому я впевнений, що накопичення населення будуть збільшуватись», - вважає Кириченко. 

    Фінансист прогнозує, що найближчим часом політична ситуація в країні поліпшиться і необхідні для суспільства компроміси буде знайдено. «Я сподіваюся на швидке поліпшення протягом найближчого 1-2-3 тижнів і політичної, і економічної ситуації, що будуть знайдені всі необхідні для суспільства компроміси. Нам треба це робити якомога швидше, тому що для економіки турбулентність політична - це не позитив», - додав він.

    Інформація БТБ
    Переглядів: 454 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100