Сб, 27/07/24, 07:45

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Володимир Твердохліб - Маріанна
  • Потап и Настя Каменских - Не пара
  • Lama - А ти співай
  • Наталия Бучинская - Душа (ремікс)
  • Lama і ТІК - Не мама і не тато (Live)
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Квітень » 16 » Екс-міністр закордонних справ вірить, що Україна поверне собі Крим
    Екс-міністр закордонних справ вірить, що Україна поверне собі Крим
    22:10

    Україна поверне собі Крим

    Якщо цивілізований світ зможе швидко і ефективно протистояти агресивній політиці Російської Федерації, не тільки Крим, а й всі інші окуповані території буде повернено до складу пострадянських держав, - вважає екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.
     «Я думаю, що покарання агресора полягатиме в тому, що він поступово почне зморщуватися з великої імперії до Московського князівства часів Івана Грозного, а далі, можливо і до повного саморозпаду. Тому що це остання імперія на Північноатлантичній площині – вона сама себе вже зжила. Питання лише в тому, наскільки цивілізований світ, тобто Європа, Америка…, Україна в тому числі, зможуть швидко і ефективно протистояти цій останній імперії», - наголосив Огризко.
     Дипломат додав, що йдеться не тільки про повернення Криму, а й про окуповані території Грузії, Молдови, Нагірний Карабах. «Згадайте всі ці гарячі точки, які були створені Москвою для того, щоб тримати пострадянський простір у руках, - все це повернеться, але це вже буде тоді, коли ми всі зможемо реально протистояти агресії і довести, що наш світ цінностей значно сильніший, ніж світ агресора і терориста», - переконаний Огризко.
     Він зауважив, що оскільки захоплення Криму було абсолютним порушенням всіх можливих норм міжнародного права і українського законодавства, рано чи пізно Російська Федерація буде притягнута за це до міжнародного суду і понесе відповідальність. «Я так само вважаю, що те, що досягається через злочин, воно не тримається довго в тих руках, які здійснили цей злочин», - підсумував Огризко.

    Україна невідкладно мусить запровадити візовий режим з Росією

    Україна не повинна перекривати кордон із РФ, однак має ввести жорсткий режим контролю на кордоні і запровадити візовий режим з цією країною, щоб перешкоджати проникнення на свою територію представників російських спецслужб і терористів - переконаний екс-міністр закордонних справ України. 
     «Думаю, мова повинна йти не про перекриття кордону, а про введення жорсткого режиму контролю на кордоні, як першого кроку. А ще раніше треба було вводити фактично візовий режим, який би поставив дуже серйозну перешкоду на шляху проникнення в Україну всіх тих заколотників і фактично екстремістів, терористів, які сьогодні збурюють населення в Східних областях і займаються захопленням державних установ», - наголосив Огризко.
     Він додав, що хоча цей крок уже і запізнілий, але його варто все одно зробити.

    Потрібна нова система колективної безпеки

    Світові необхідна нова система колективної безпеки, але і вона не буде ефективною, допоки Російська Федерація існуватиме в теперішньому форматі агресивної військової імперії. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив Володимир Огризко. «Треба думати про нову систему безпеки, але яка, на превеликий жаль, буде знову ж таки двополюсною, де на одному полюсі будуть країни, які визнають міжнародне право, які визнають правила і цінності, а з іншого боку - будуть країни-агресори на чолі з Російською Федерацією», - зазначає експерт.
     Огризко зауважив, що приблизну розстановку сил на майбутнє можна передбачити, виходячи з останнього голосування під час засідання Генеральної Асамблеї ОНН щодо ситуації в Україні. «Росія плюс десять - і решта світу. От приблизно таким чином Путін підштовхує світ до нової системи безпеки. Коли він буде озброєний і буде представляти Росію, як фортецю, яка на весь інший світ дивиться через приціл кулемета чи чогось іншого. І решта світу, яка буде намагатися вести справу до того, щоб все ж таки цінності мали перевагу над грубою силою», - наголосив він.
     Екс-міністр закордонних справ висловив думку, що така система колективної безпеки не буде ефективною, бо Росія наразі готова не гребувати жодними засобами задля досягнення власної мети. «Я не переконаний, що це матиме успіх, допоки Російська Федерація буде існувати в теперішній своїй формі і в теперішньому своєму політичному, так би мовити, обличчі. Бо те, що ми маємо сьогодні, свідчить, що методами фактично фашистської пропаганди створено таку ситуацію в Росії, коли вона готова до будь-чого, включаючи найбільш гарячу війну. А це означає, що світ буде поставлений на межу справді ядерної катастрофи», - застерігає Огризко.

    Бездіяльність гарантів безпеки України спонукає інші країни до відмови від без’ядерного статусу

    Агресія Росії проти України та бездіяльність країн-підписантів Будапештського меморандуму щодо гарантування безпеки нашій державі ставить під питання доцільність без’ядерного статусу європейських держав.
     «Інші країни, в тому числі і члени НАТО, вони не завжди впевнені, що ті гарантії, які написані в Вашингтонському договорі, реально будуть виконані. А це означає, що світ постає перед надзвичайно великим новим викликом. Адже тепер йдеться про те, що кожна країна буде прагнути отримати ядерну зброю», - наголосив дипломат. Огризко додав, що у разі, якщо ситуація в країні буде і надалі погіршуватись, Україні варто самій замислитися над поверненням ядерної зброї. «І я думаю, в разі, якщо ситуація буде йти таким чином і далі, Україні треба думати над поверненням свого ядерного статусу. Інакше ми будемо абсолютно беззахисні перед будь-яким агресором», - застеріг Огризко.

    Великобританія і США провалили свої зобов’язання щодо гарантій безпеки України

    Країни-гаранти безпеки України за Будапештським меморандумом, зокрема Великобританія і США, а також Франція і Китай продемонстрували абсолютну нездатність виконувати свої зобов’язання щодо гарантій безпеки України. Позиція НАТО у випадку з Україною мала б бути зовсім іншою - заявив Огризко.
     «Скажу вам відверто, я дуже розчарований такою позицією Альянсу, тому що вона мала б бути у випадку з Україною зовсім іншою. Дві каїни Альянсу, Великобританія і США - є нашими гарантами. Вони провалили виконання своїх зобов’язань, вони фактично показали, що не здатні їх виконувати», - обурився Огризко. Він нагадав, що свого часу Україна позбулася свого ядерного статусу за умови забезпечення захисту США та країнами Європи. Однак ці гарантії виявилися примарними. «Україна віддала свою ядерну зброю і позбулася свого головного джерела безпеки, в надії, що ці дві країни, а також Франція і Китай, вже не кажучи про Росію, будуть гарантії реально здійснювати. Виявилось, що вони не можуть цього зробити», - сказав дипломат.

    Країни Східної Європи бояться вторгнення Росії

    Позиція Північноатлантичного альянсу стосовно подій в Україні ставить під сумнів його ефективність у разі агресії проти країн Східної Європи. Дипломат зауважив, що країни Східної Європи, такі, як Польща і Чехія, відчувають небезпеку для свого суверенітету і цілісності. «Вони не просто схвильовані, вони перебувають в передінфарктному стані, якщо можна так сказати. Бо чудово розуміють, що Росію, якщо вона проковтне Україну, вже нічого не зупинить. І вони так само не впевнені досі, чи буде діяти ст.5 Вашингтонського договору. Тому що виходячи з теперішньої ситуації, навряд чи в разі анексії Балтійських країн чи навіть Польщі, Альянс буде настільки ефективним, щоб цьому протидіяти. Можливо, він на якомусь етапі почне протидіяти, але те, що ми чуємо зараз, воно не додає цим країнам оптимізму і впевненості у тому, що відбуватиметься», - наголосив Огризко.
     Нагадаємо, що Вашингтонський чи Північноатлантичний договір є документом про заснування НАТО, який 4 квітня 1949 року підписали у Вашингтоні 12 країн Європи і Північної Америки. Стаття 5 Вашингтонського договору передбачає діяльність НАТО для досягнення найважливішої мети – забезпечення політичними, а за необхідності і військовими засобами безпеки і свободи держав-учасниць.

    Проведення референдуму - небезпечний крок в умовах фактичної російської агресії

    Попри те, що переважна більшість українців виступають за унітарний устрій України, оголошення всеукраїнського референдуму щодо федералізації держави є наразі небезпечним кроком в умовах фактично російської агресії в Україні.
     «Я більш ніж переконаний, що місцеві облради чи якісь інші сепаратистські утворення захочуть провести якісь паралельні свої референдуми, паралельні опитування. І в результаті ми будемо мати з одного боку один результат, що говорить про всеукраїнську оцінку ситуації, а з іншого - будемо мати щось на зразок сепаратних речей. Тим більше, їх можна дуже швидко «намалювати» - ми знаємо, як Партія регіонів у тих регіонах, де вона мала владу, це робила. Тому я думаю, що це дуже небезпечний крок, який ще треба неодноразово продумати, перш ніж на це погоджуватися. Особливо за тих обставин, коли ми маємо фактично агресію з боку Російської Федерації», - наголошує екс-міністр МЗС.
     На його думку, результати референдуму про унітарність країни не зупинять Росію в її намаганнях захопити Україну.

    Влада недостатньо швидко реагує на ситуацію на Сході України

    Екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає недостатніми і запізнілими заходи влади щодо знешкодження діяльності диверсійних груп та сепаратистських заколотів на Сході України. Коментуючи в ефірі телеканалу БТБ питання ефективності кроків влади щодо забезпечення національної безпеки та захисту територіальної цілісності країни від агресії і сепаратизму на Сході, він зазначив: «На превеликий жаль, ні - відповідаю дуже недипломатично».
     «Те, що ми спостерігаємо, свідчить про те, що влада або не контролює ситуацію, або не хоче контролювати. Я не берусь стверджувати, що правильніше перше чи друге. Але те, що ми є свідками дивних речей - то це факт», - зазначає він.
     «Те, що міліція аплодує тим, хто захоплює державну установу - то це щонайменше привід звільнити цю міліцію протягом 10 хвилин від А до Я, і ще й покарати до цього. Бо це пряме порушення статуту, всіх можливих і неможливих законів, на основі яких діє міліція. Це люди, які уповноважені державою на виконання функцій. Це державні службовці. Якщо вони виступають проти держави - держава має право їх карати. Це абсолютна істина. Але якщо такого не відбувається, коли ми спостерігаємо за постійним відставанням, постійним небажанням вживати рішучих кроків, то у мене виникає питання: чи це не є спланованою і давно продуманою акцією? В тому числі і з боку нашої влади», - припускає Огризко.

    Миротворці можуть увійти в Україну тільки після рішення Ради безпеки ООН

    Тільки відповідне рішення Ради Безпеки ООН як єдиного органа, який відповідає за безпеку у всьому світі, може дати підстави для введення миротворчих військ в Україну. Однак за ситуації, коли Росія - агресор - має право голосу, а отже може заблокувати будь-яке рішення Радбезу, сподіватися на це не варто. Тому йому видаються дивними заяви української влади щодо спільного проведення антитерористичної операції на Сході України із миротворчими силами ООН.
     «Оскільки в Раді безпеки ООН присутній агресор, яким є Російська Федерація, то сподіватися на якісь практичні кроки не доводиться. Ви бачили - уже було кілька засідань Радбезу ООН, було кілька голосувань, коли РФ блокує будь-яке рішення. Отже, практичного значення всі ці речі не мають. Так, Генасамблея ООН прийняла хорошу резолюцію, але вона має рекомендаційний характер, на що Росія не реагує», - зазначив він.
     «Тому заклики до проведення спільної операції мені здаються або нерозумінням того, що таке ООН, або окозамилюванням, або намаганням вкинути в обговорення в Україні те, що не є реалістичним. Вчора ми приймаємо рішення про проведення антитерористичної операції, а сьогодні говорять про те, що давайте ми це будемо робити разом з ООН. Тобто ми таким чином дезавуюємо власне рішення від учора і кажемо: тепер почекаємо ООН, а з ООН у нас нічого не вийде. Я не розумію, чесно кажучи, смислу і логіки таких обговорень, бо вони безпідставні і не мають під собою ніякого смислу», - вважає Огризко.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 585 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Квітень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100