Сб, 27/07/24, 08:34

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Made In Ukraine - Ой у чистім полі
  • Потап и Настя Каменских - Не пара
  • Ірина Білик - Солов'ї
  • Аля Березюк - Відчути.mp3
  • Оторва / Wild Child (2008) DVDRip.avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Експерт: Україна і Туреччина обидві виграють від угоди про вільну торгівлю
    Експерт: Україна і Туреччина обидві виграють від угоди про вільну торгівлю
    07:22
    У разі підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, товарообіг між країнами може сягнути 20-ти мільярдів доларів. Такий прогноз прем'єра Туреччини Таїпа Ердогана в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ підтвердив фахівець із міжнародної економіки Секі Білмен.

    Експерт вважає, що скасування митних зборів стимулюватиме двосторонні інвестиції, а також експорт. «Нині обсяг турецьких товарів, ввезених до України, становить 1,8 мільярда доларів, українських - до Туреччини – 4,3 мільярда. Безумовно, ці цифри різко зростуть після підписання Угоди про Зону вільної торгівлі», - сказав експерт і додав, що документ також сприятиме підвищенню конкурентоспроможності продукції обох країн, що, своєю чергою, знизить вартість товарів, тож насамперед виграють споживачі.

    За його словами, найбільший потенціал наша держава має у промисловості, енергетиці, в сільському господарстві, а створення зони вільної торгівлі істотно збільшить співпрацю між підприємцями обох країн. «Якщо Україна має великий потенціал у таких індустріях, як промислове виробництво, радіоелектроніка, телекомунікації, енергетика, сільське господарство тощо, то турецька економіка теж дуже різнобічна. Тому я впевнений, що ці дві економіки можуть ефективно доповнювати одна одну, і завдяки співпраці у сфері бізнесу, збільшувати ВВП одна одної», - сказав Білмен.

    Як він нагадав, сукупний обсяг торгівлі двох країн у 2012-му становив 6.2 мільярда доларів. «Після підписання Угоди цей показник зросте ще більше …Зараз дуже складно прогнозувати точні цифри, але я думаю, 20 мільярдів доларів – це дуже реалістично», - переконаний експерт.

    З укладанням угоди, на думку Білмена, стають перспективними і спільні проекти, зокрема в енергетиці, авіації та будівництві.

    «Особливо співпраця в енергетиці, на мій погляд, видається дуже перспективною. Також обидві країни зацікавлені у дослідницьких проектах, що стосуються природного газу у Чорному морі. Що стосується авіації, безумовно, турецька сторона виявить інтерес до спільних проектів з Україною. Наприклад, це може бути спільне виробництво невеликих літаків, що зараз дуже актуально для Туреччини, де авіація стає дедалі потужнішою. А також будівництво. Зараз наші бізнесмени реалізують в Україні 150 будівельних проектів. І я впевнений, підписання Угоди про ЗВТ створить додаткові можливості для цих та інших компаній, які також вигідні для українського ринку», - вважає турецький економіст.

    Інформація БТБ
    Переглядів: 472 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100