Пн, 16/09/24, 19:51

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Настя Каменських - Цунами
  • Файна Юкрайна. Випуск 23
  • Платон (2008).avi
  • Гайтана - Дивне кохання
  • Тариф Новогодний (2008) DVDRip.avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Якщо Росія відмовиться від транзиту свого газу через Україну, вона втратить від 12 до 14 мільярдів доларів на рік - експерти
    Якщо Росія відмовиться від транзиту свого газу через Україну, вона втратить від 12 до 14 мільярдів доларів на рік - експерти
    23:19
    Енергетична політика Росії у відносинах з Україною спрямована проти самої Росії і підштовхує Україну до відмови від імпорту її енергоресурсів, – вважають експерти. В ефірі телеканалу БТБ керівник енергетичних програм аналітичного Центру «Номос» Михайло Гончар назвав політику Росії щодо України в енергетичні сфері збитковою для самої Росії, яка через відмову від транзиту газу через Україну може втратити її як споживача, а разом і 12-14 млрд дол. доходу щорічно. Москва постійно наголошує на намірах відмовитися від транзиту газу до Європи через Україну, будуючи «Північний потік» та декларуючи побудову «Південного».

    «Настільки висока імовірність «Південного потоку» - це окрема тема. Ми бачимо зараз, що цей проект в точці замерзання. Хоча робляться певні шоу-кроки з реалізації на території Росії тих чи інших ділянок з’єднувальних газопроводів, але не вирішене основне питання - по Європі. Але якщо такий сценарій, уявимо собі, відбудеться, що «0» транзиту через Україну, то автоматично відповіддю України стане «0» імпорту російського газу з Росії, оскільки технологічно система не зможе працювати на постачання газу в Україну без транзитного газу. Таким чином, якщо підсумувати, Україна, втрачаючи російський транзит, втратить приблизно 2,5 млрд, дол. надходжень, Росія втратить від 12 до 14 млрд дол., які вона отримує щорічно з українського ринку газу», - зазначив експерт.

    Він назвав абсурдними кроки Росії з економічної точки зору, бо втрачає вона в рази більше, ніж Україна.

    «Я б сказав так, що Росія своєю ірраціональною енергетичною політикою стимулює Україну, щоби піти саме таким сценарієм – відмови від імпорту російського газу, якщо Росія не перегляне кардинально свою політику», - додав він.

    Своєю чергою, голова Комітету енергетичної незалежності України Іван Надєїн погодився, що відносини України і Росії в енергетичній сфері давно мають політичні, а не економічні основи. «Якщо Україна сьогодні забезпечує найдешевший транзит російського газу в Європу, то який сенс тоді відмовлятися від транзиту через Україну? – Росія відмовляється, будує «Північний потік», намагається швидше розпочати будівництво «Південного потоку», - сказав він і додав, що в цих умовах українська політика однозначно має бути спрямована на відмову від імпорту російського газу та зниження рівня споживання і вихід на рівень забезпечення власними енергоресурсами за рахунок заощадження блакитного палива та збільшення газовидобутку.

    Україна - найбільший у світі транзитер природного газу, через її територію транспортується російський газ у 18 країн Європи. У 2012 р. Україна прокачала з Росії до країн Західної Європи близько 81,2 млрд куб. м. газу. У Росії в 2012 р. Україна закупила 32,87 млрд куб. м газу.

    Інформація БТБ
    Переглядів: 472 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100