Нд, 08/09/24, 03:52

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Монте Крісто.mp3
  • Гарольд и Кумар: Побег из Гуантанамо.avi
  • Олександр Пономарьов - Любиш ти мене, чи не любиш
  • Олександр Пономарьов - Романс
  • Наталия Бучинская - А я то думала
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 15 » Курс гривні буде коливатися, але це не означає, що він буде високим - експерт
    Курс гривні буде коливатися, але це не означає, що він буде високим - експерт
    23:04

    Відомий економічний експерт Олександр Охріменко вважає, що українцям треба звикати до гнучкого курсу долара, при цьому розуміючи, що курс буде часто змінюватися, але це не означає, що обов’язково - зростати. Про це він сказав в коментарі журналістам каналу БТБ. Експерт переконаний: в цілому середній курс гривні цього року не вийде за рамки, прописані в Держбюджеті на 2014 рік. «В бюджеті який курс закладено? На перше півріччя - 8,2-8,3 грн/дол., на друге - 8,4-8,5. Можливо, зараз буде курс вищим, влітку меншим, але в середньому, дійсно, буде в рамках 8,4-8,5. От якраз ми цей середній курс і побачимо», - спрогнозував він.

    Охріменко нагадав, що Нацбанк встановив гнучкий курс, який орієнтується на ринковий. «Ніхто не говорить, що якщо ви бачите офіційний курс 8,5-8,7грн/дол, то по цьому курсу Національний банк буде продавати валюту. Це індикатор, відносно якого інші банки й обмінники виставляють свої курси. В одну сторону чи в іншу - це вже залежить виключно від ринку. Але офіційний курс - це індикатор, на який орієнтуються банки: що робити, куди рухатись», - зазначив експерт.

    Охріменко зазначив, що на курс традиційно впливатимуть чинники сезонного впливу. «Будуть ще впливати, звичайно, фактори надходження виручки від експортерів - вона йде не зовсім рівномірно; купівля валюти від імпортерів. От оці важелі впливають», - сказав експерт.

    Він додав, що стабілізуючим чинником на фінансовому ринку, безперечно, стане формування нового уряду. А також закликав українців звикати до гнучкого курсу гривні. «В Росії вже давно існує така система, що курс туди-сюди ходить, українцям доводиться звикати. Можливо, дійсно, потрібен час, щоб українці звикли», - резюмував він.

    Відомий експерт Олександр Охріменко вважає заяви опозиції щодо проведення масштабного загальноукраїнського страйку політичною риторикою. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі каналу БТБ. «З моєї точки зору розмова про страйк - це просто політична риторика», - сказав експерт. Він розкритикував лідерів опозиції за непродумані заяви та назвав їх безглуздими. «Коли політики з опозиції говорять: «давайте зробимо страйк!» це викликає непорозуміння. А хто фінансує політиків? Це все одно, якби Кличко сказав своїм спонсорам, або олігархам, які дають йому гроші на революцію: «давайте припиніть роботу!» - ну, це взагалі неможливо! Що б він не говорив, він залежить від олігархів, які володіють підприємствами, портами, складами. Вони страйкувати не можуть. Тому його заклик: «давайте страйкувати!» - це абсолютно безглузда ситуація. Я розумію, що це просто політична риторика», - сказав Охріменко.

    На підтвердження своєї думки він наводить незначну участь громадян у попереджувальному страйку. «Навіть та інформація, яка була, - це навіть смішно читати. Там 100 людей вийшло …Я так розумію, це безробітні, які й так не працювали. Крім того, кілька продавців із ринків у Західній Україні вийшли, які не зрозуміло проти кого страйкували і за що. Я так розумію, вони вийшли на пару годин, після цього повернулись на робочі місця…», - зазначив він.

    Як вважає економічний експерт Олександр Охріменко, заходи, запроваджені Постановою Правління НБУ №49, є цілком виправданими та логічними. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ.


    «Постанова №49 обмежує купівлю валюти банками, якщо в цьому нема нагальної потреби. Мається на увазі, що не можна купувати валюту наперед, для того, щоб погасити зарубіжні кредити. І це є логічним. Обмежена купівля валюти для перерахування за кордон фізичними особами. Теж логічно. Фактично межу встановлено в межах вартості в гривні більше 5 тис. доларів на місяць. Це доволі велика сума, і навряд чи можна сказати, що основна маса людей перераховує більше. Вимога, щоб юридичні особи при купівлі валюти резервували гроші на термін 5 календарних днів, - абсолютно нормальна! Бо за п’ять днів можна перевірити - що це за контракт, чи немає тут ознак фіктивності. Адже якщо купують валюту імпортери - це зрозуміло, але якщо це роблять за якимись сумнівними контрактами, це негативний фактор. Не треба допомагати валютним спекулянтам, з ними навпаки потрібно боротись» - переконаний експерт. 

    Також він позитивно оцінює додаткові заходи НБУ щодо підтримки ліквідності банківської системи, передбачені Постановою №48. 
    «Якщо якомусь банку не буде вистачати грошей, НБУ створить можливості для їх залучення», - сказав Охріменко.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 484 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100