Нд, 08/09/24, 00:36

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Наталія Бучинська. MP3
  • Танок На Майдані Конго (ТНМК)
  • Lama - Світло і тінь
  • Chris Norman - The Hits (2009)
  • Звездный путь / Star Trek (2009).avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 28 » Ліквідність українських банків абсолютно достатня для здійснення розрахунків
    Ліквідність українських банків абсолютно достатня для здійснення розрахунків
    02:18

    Ліквідність українських банків на сьогодні абсолютно достатня для здійснення ними розрахункових операцій, адже Національний банк України майже щотижнево забезпечує банки додатковими ресурсами, повідомив радника Голови Національного банку України Валерій Литвицький.

    «Ми надаємо ліквідність, практично кожен тиждень, може, навіть частіше. Останнім часом зменшується ця потреба, тренд іде на заспокоєння. Банки задоволені станом своєї ліквідності, вони вчасно здійснюють розрахунки з клієнтами. А ми маємо інструменти не тільки стандартні, але й інструменти надання додаткової ліквідності. Тому що клієнт – це головне», – зазначив фінансист.

    За його словами, у разі необхідності Національний банк України спроможний забезпечити готівковою гривнею всю країну. «Якщо виникають тимчасові сплески нестабільності, ми адекватно реагуємо. Якщо потреба банкомату в готівковій гривні виникає, ми своєчасно її даємо. Тимчасові перебої вчасно згладжуються», – запевнив радник Голови Національного банку України Валерій Литвицький.

     

    Безготівкові платежі - можливість уникнути сплати банкоматних комісій

     

    У нинішній ситуації частина українських міст, особливо столиця, зіткнулися з транспортними проблемами: заторами та зменшенням пропускної транспортної спроможності. Що спричиняє  тимчасову відсутність готівкових коштів в банкоматах.  Про це повідомив радник Голови Національного банку України Валерій Литвицький.

    «Якщо ситуація змінюється, додатково готівка вчасно підвозиться», – сказав він, вкладникам не варто хвилюватися за схоронність коштів у банківській систем».

    Разом з тим,  фінансист нагадав про елементарні правила безпеки використання пластикових карток під час безготівкових розрахунків. «Якщо ви знімаєте готівку в банкоматі, ви втрачаєте на комісії. Не треба піддаватися панічним настроям. Краще працюйте з платіжними картками», – порекомендував Валерій Литвицький.

     

     

    Банківська система України має вагомий депозитний потенціал

     

    У роботі з дедоларизації економіки України Національним банком був досягнутий суттєвий прогрес. За підсумками минулого року доларизація депозитів суттєво знизилася. Цю тенденцію за підсумками січня 2014 року підтверджує динаміка депозитної бази в національній валюті. Про це повідомив радник Голови Національного банку України Валерій Литвицький.

    «Якщо виникають якісь зміни в цій тенденції, вони не є довгостроковими, вони більше пов'язані з ситуативними факторами, а яка ситуація, дозвольте вам не розповідати», – наголосив фінансист.

    Разом з тим, банківська система України накопичила великий депозитний потенціал, зокрема у 2013 році її приріст у гривні становив 70 млрд. грн.

     «Завдяки високим процентним ставкам інтерес до депозитів в гривні залишається більш високим, ніж до вкладів у валюті. Крім того, долар – це валюта, яка піддається тискам різних зовнішніх факторів. Багато валют зараз зазнали більшого послаблення, ніж гривня», – зауважив Валерій Литвицький.

    На думку фінансиста, важливим залишається використання коштів, що надходять у банківську систему у вигляді депозитів, на потреби економіки, на кредитування реального сектору.

    «Підсумки січня дають надію, що це завдання вже зараз виконується. Кредитування в Україні за січень зростає темпами вдвічі більш високими, ніж рік тому. Наше завдання більше уваги звертати на те, щоб банківська ліквідність використовувалася з метою ефективності кредитування», – сказав радник Голови НБУ.

    Інформація НБУ

    Переглядів: 504 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100