Нд, 08/09/24, 03:30

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Віталій Козловський - Чемпіони
  • Аля Березюк - Відчути.mp3
  • Бутырка - Шестой альбом (2009).mp3
  • Олександр Пономарьов - Молитва
  • Made In Ukraine - Без сумніву
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 19 » Ніколай Петро: Причини загострення політичного протистояння у Києві - відмова радикалів від діалогу із владою
    Ніколай Петро: Причини загострення політичного протистояння у Києві - відмова радикалів від діалогу із владою
    02:12
    Відмова радикальних груп Майдану від діалогу з владою стала причинами загострення політичного протистояння в Києві у вівторок, - вважає професор політології Університету Род-Айленда (США) Ніколай Петро (Nicolai N. Petro). В ексклюзивному коментарі каналу БТБ він зазначив, що опозиція очевидно не контролює ці угрупування, основна позиція яких – не йти на компроміс із владою.

    «Це - люди, пов’язані з Правим Сектором, Спільною справою та іншими. Коли вчора домовилися про звільнення деяких будівель та виведення протестів з вул. Грушевського за межі інших барикад, - мітингарі, які жили у тих будівлях, були розчаровані, засмутилися. Деякі казали: це - зрада революції», - зазначає він. «Здається, поновивши протести, вони демонструють свою незалежність від політичної опозиції. Адже основна позиція протестувальників – не вести жодного діалогу та не йти на компроміси із владою», - продовжує Петро.

    Експерт покладає відповідальність за криваві події у вівторок в Києві і на лідерів опозиції, і на учасників протестів, натомість – вважає він - влада виконала свої обіцянки.

    Він переконаний: Європа не змінить негативної оцінки сьогоднішніх екстремістських дій радикалів. «Триватиме загальний осуд насильства та заклики до його припинення. Думаю: небагато підтримають заклик Кличка прибрати «Беркут» та поліцію з центру Києва. Адже очевидно: останні спалахи насильства спровокував не уряд. Останнім часом уряд отримав багато схвалення у західних країнах після того, як погодився на амністію. Він виконав свої обіцянки, а тепер протестувальники мають виконати свої. Залишається одне питання – хто контролює радикальні групи? Якщо вони не підпорядковуються політичній опозиції, то хто їх представляє, як з ними вести переговори?», - задається питанням експерт.

    Він визнав певну безпорадність Заходу щодо врегулювання української кризи, бо там не знають, як комунікувати з незаконними радикальними угрупуваннями. «Думаю: західні держави не знають, як розв’язати цю проблему. Вони завжди мали справу із силами, що мають політичну програму та діють у парламентських рамках. Але якщо група діє поза парламентом, взагалі не визнає владу і законність Конституції, вона ставить себе поза законом. Тому західні країні зараз - у складній ситуації. Адже з одного боку, вони закликають не застосовувати насилля. А з іншого – до насилля вдаються ті, хто їх підтримує, по суті, їхні союзники. Ці групи не хочуть вести переговори, і погоджуються лише на застосування сили. Така їхня поведінка – незрозуміла», - зазначив експерт. «Тих, хто закликає, що всі засоби виправдані, не можна назвати законними представниками суспільства. Законна політична опозиція у парламенті має зрозуміти, що ультра-радикальні групи не можуть бути законними союзниками у процесі, який повинен вивести Україну до нормального стану із парламентсько-демократичним правлінням. З радикальними групами такої мети не досягти, вони не хочуть чути іншу сторону. Це ж мають зрозуміти українці та Захід», - вважає аналітик.

    Експерт покладає відповідальність за подальший розвиток ситуації та мирне врегулювання на опозицію, яка перша має знешкодити радикальні угруповання, з якими вже не можна домовитися. «Вона (опозиція – ред.) повинна визнати, що має працювати разом із більшістю в уряді, аби стримати та знешкодити групи, які хочуть все зруйнувати. Радикальні об’єднання є і в Західній Європі, але жодна політична група не зв’язується із ними. Просто є угрупування, які відносять поза межі законного політичного дискурсу. Я думаю, що багаторазово своїми діями ультраправі групи зараховували себе до такої категорії. З такими групами не має домовлятися навіть опозиція», - підсумував він.
    Інформація БТБ
    Переглядів: 516 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100