Нд, 08/09/24, 00:53

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Тік - Вчителька
  • Скрябін - Люди, як кораблі
  • Потап и Настя Каменских - По кругу
  • Made In Ukraine - А мені вже байдуже
  • Каріна Плай - Новорічна казка (feat. Art-Band)
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 20 » Олександр Охріменко: Після врегулювання політичної кризи Україна повернеться на міжнародний ринок запозичень
    Олександр Охріменко: Після врегулювання політичної кризи Україна повернеться на міжнародний ринок запозичень
    01:11
    Україна зможемо взяти кредит Міжнародного валютного фонду, але тільки у разі компромісу з боку МВФ. Тому що вимоги фонду для України дуже важкі – заявив в ефірі телеканалу БТБ економічний експерт Олександр Охріменко. ’’Якщо ми, з одного боку заморозимо заробітну плату, а з іншого – підвищимо тарифи, то це дійсно соціальний конфлікт, який не бажаний для України», - наголосив Олександр Охріменко. Експерт пояснив, що кредит Міжнародного валютного фонду надається на умовах, що торкнуться більшості українців. Він зауважив, що першу умову - гнучкий курс гривні - Україна фактично виконала. Друга умова – зменшення дефіциту державного бюджету за рахунок зменшення витрат на заробітну плату бюджетників і пенсій. «МВФ вважає, що у нас дуже велике соціальне навантаження на державний бюджет, тому він рекомендує зменшити кількість працівників, які отримують заробітну плату за рахунок державного бюджету, розширити пенсійну реформу і зменшити витрати держави на виплату пенсій. В Україні зараз налічується близько 11 мільйонів пенсіонерів, важко буде пояснити такі зміни цим людям», - зауважив Олександр Охріменко. Третя вимога МВФ - підвищення ціни на газ - також вплине на рівень життя населення, оскільки підвищення тарифів на газ потягне собою значний ріст тарифів на опалення квартир.

    Натомість, купівля Росією єврооблігацій на суму 15 мільярдів доларів не вимагає від України виконання будь-яких додаткових умов. «Росія, купуючи наші єврооблігації, які обертаються на ірландській фондовій біржі, фактично працює як звичайний інвестор. Умови єврооблігації – розмістити, виплатити своєчасно відсотки і погасити. Жодних додаткових умов не існує. Єврооблігації, які розміщаються в світі, гарантуються урядом країни, при цьому ніяке майно країни не заставляється. Єврооблігації – це державні цінні папери», - пояснив Охріменко. Експерт розповів, що єврооблігації купуються терміном на 2 роки, під 5% річних. У той час, як кредит МВФ надається строком на 5 років під 4% річних, але з особливими вимогами. Разом з тим, Охріменко зазначив, що після стабілізації політичної ситуації в державі Україна зможе повернутися на міжнародний ринок запозичень. «Якщо ми ліквідуємо політичне протистояння, Україна зможе повернутися на міжнародний ринок запозичень і залучати гроші, розміщуючи єврооблігації в інших країнах світу, не тільки у Росії. Але на сьогоднішній момент Росія нам допомагає, з Росією простіше знайти спільну мову, а нам зараз бажано мати фінансову допомогу і підтримку», - підсумував Олександр Охріменко.

    Інформація БТБ
    Переглядів: 451 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100