Нд, 08/09/24, 01:07

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Обещать - не значит жениться / He's Just Not That Into You (2009).avi
  • Танок На Майдані Конго (ТНМК)
  • Firefox Setup 3.0.2 rus.exe
  • Dj Tapolsky - Time 2 Bass
  • Футурама: В дикую зеленую даль (2009) DVDRip.avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Квітень » 15 » Суб’єктами політики повинні бути громади, а не регіони - політолог
    Суб’єктами політики повинні бути громади, а не регіони - політолог
    19:55

    Озброєні люди, які захоплюють державні заклади на Сході, тільки прикриваються лозунгами про місцеве самоврядування, їхні справжні наміри - дестабілізувати ситуацію, зірвати вибори і забезпечити прихід російських військ на українську територію, - переконаний український політолог Сергій Таран. Про це він сказав в ефірі телеканалу БТБ.
     За його словами, щоб розпочати в Україні діалог про місцеве самоврядування, треба припинити захоплення державних організацій, насильство і стрілянину на Сході країни. «Надзвичайно важливо розуміти, що мотивація людей, які виходять на вулицю з автоматами, зовсім не в тому, щоб говорити про місцеве самоврядування», - сказав він. - «Насправді вони прагнуть дестабілізувати ситуацію, зірвати вибори і забезпечити, щоб якомога більше російських військ зайшло на українську територію».
     «Слово «самоврядування» вони використовують лише для того, щоб виправдати свої дії. Але якщо їх розпитати, що вони під цим мають на увазі, то, по-перше, вони не говорять з українськими журналістами, а, по-друге, навряд чи вони взагалі знають, що означає це слово. Адже, судячи по їхній поведінці, це професійні військові, які зовсім не обізнані з проблемами місцевого самоврядування», - зазначив експерт.

    Україні слід запровадити низку реформ, зокрема щодо місцевого самоврядування, досвід яких варто запозичити в Польщі - вважає український політолог Сергій Таран. Відкриті реєстри прав власності на нерухомість, можливість формувати і розпоряджатися місцевими бюджетом тощо дало можливість цій країні вдало пережити останню світову економічну кризу.
     «Дуже вдалий досвід був у Польщі, яка, гадаю, зараз є прикладом того, як треба проводити реформу самоврядування. Там місцеві громади мають свою муніципальну міліцію, контролюють бюджет. Там все відбувається прозоро. Якщо ви зайдете на сайт місцевого органу влади в Польщі, то побачите там в режимі он-лайн: кому яка земельна ділянка належить на цій території. Через це там неможливі такі скандали, як, наприклад, у нас, коли одночасно двом власникам видають акти на одну й ту саму землю, чи взагалі незрозуміло, де проходить межа між ділянками. А це має надзвичайно велике значення для розвитку бізнесу в регіоні. Тобто там місцеві громади реально управляють своїм життям. Не регіони, наголошую, а саме громади! І завдяки цьому під час останньої економічної кризи Польща стала однією з небагатьох європейських країн, яка вдало пережила цей час. Так сталося саме за рахунок того, що у регіонів була можливість залучати більше коштів саме на місцевий рівень, і тому створився достатньо потужний внутрішній ринок. І подібні речі потрібно робити в Україні», - переконаний Таран.

    Якщо ми дійсно хочемо передавати більше влади на місця для самоуправління і посилювати вплив громад, треба говорити про те, що суб’єктами політики мають ставати не регіони, а саме громади - вважає український політолог.
     «Саме громадам треба дати більше можливостей управляти своїм бюджетом, більше розуміти, як він має використовуватися. Їм треба мати більше впливу на рішення органів місцевої влади, формувати виконкоми на рівні місцевих рад. Не так, щоб згори призначали, як представника Президента, самим формувати виконкоми», - сказав Таран.
     «Це та ідея, яку в цілому можуть підтримати в Україні. І це те, що, власне, пропонує влада. Але ніхто не хоче вести повноправну дискусію на Сході. Адже це дуже важко робити, коли люди з автоматами стріляють і захоплюють приміщення міліції», - підсумував політолог.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 533 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Квітень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100