Сб, 27/07/24, 03:29

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Ірина Білик - Вітер
  • Файна Юкрайна. Випуск 34
  • Фристайл - Метелица.mp3
  • Lama (Лама): Всі пісні
  • O.Torvald feaf. VovaZiLvova - Уй (yй)!
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2013 » Жовтень » 21 » Петр Возняк: Польща трохи заздрить Україні, бо інвестори йдуть видобувати сланцевий газ до вас, а не залишаються у Польщі
    Петр Возняк: Польща трохи заздрить Україні, бо інвестори йдуть видобувати сланцевий газ до вас, а не залишаються у Польщі
    01:21
    Видобуток сланцевого газу у Польщі дає енергетичну безпеку країні та значно нижчу ціну на вуглеводні – зазначив в ексклюзивному інтерв’ю каналу БТБ головний геолог Польщі, віце-міністр міністерства охорони навколишнього середовища Петр Возняк. Україна, що має ще більші запаси голубого палива, на його думку, так само має цим скористатися, до того ж польський досвід свідчить: технології видобутку сланцевого газу цілком безпечні.
    Залежність від імпортного газу негативно впливає на можливості економічного планування, стабільність у певних галузях та їх інвестиційну привабливість - зазначає Возняк. Є постійні ризики в імпортуванні газу зі Сходу, тому Польща хоче збільшувати його видобуток. Возняк зазначив, що хоч його країна споживає порівняно мало газу – близько 16 млрд. куб. м. на рік (менше, ніж Україна видобуває), за останні 20 років було вісім перерв у поставках газу до Польщі зі Сходу.
    «Ці перерви в поставках - паралізують роботу країни…. унеможливлюють нормальне планування і виключають саму мету великих інвестицій в промислові сектори. Одним з них у Польщі є хімічний сектор. Хоч і маємо великий ринок хімічної продукції, імпортуємо велику кількість продукції хімічної за дуже великі гроші - на 8 мільярдів євро щороку. Хоча і маємо хімічні заводи, не маємо гарного інвестора, бо не впевнені в стабільності поставок газу, котрий є для них сировиною. Це - одна з причин», - зазначив віце-міністр.
    Другою причиною, - каже Возняк, - є висока ціна імпортного газу. «Ці ціни перевищують спотові, вони вищі, ніж при імпорті до Німеччини. Маємо регулювати це, аби знизити ціновий тиск на наших споживачів. І ми бачимо, що власні вуглеводні зможуть знизити ці ціни. Бо газ, який видобуваємо, є значно дешевшим за імпортний. Це два елементи: безпека поставок і ціна», - резюмує він.
    У Польщі, за прогнозами польської геологічної служби, від 350 до майже 750 млрд куб м сланцевого газу, - повідомив Возняк. Зараз газ видобувають 19 компаній, з них 9 – відомі міжнародні інвестори. Паливо видобувається на засадах концесії, громади отримують певні відсотки за розробку родовищ на їх територіях. При цьому, як показує польський досвід, видобуток газу не несе ніяких екологічних загроз.
    «Маємо наразі 51 свердловину з пошуку сланцевого газу. У трохи більше ніж 20 застосували гідророзрив. Ніде не зафіксовано негативного впливу…», - зазначив Возняк.

    Він високо оцінив перспективи видобутку газу в Україні. «В тому поясі, який є продовженням нашого поясу сланцевого в Україні, така ж сама геологія, як і у нас. І так само Україна також потребує свого газу… також імпортує багато, і з великим ризиком, і за дуже великою ціною», - вважає польський економіст. «Трохи заздримо Україні, що деякі інвестори йдуть до України, а не залишаються в Польщі. Але таке їхнє право», - підсумував Возняк.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 463 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Жовтень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100