Нд, 08/09/24, 05:19

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Н.Три.mp3
  • Друга Ріка: Всі пісні
  • Олександр Пономарьов - Я за твою любов (Remix)
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • Марта Спіженко.mp3
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 9 » Петро Толочко: Збитки від силового протистояння в центрі Києва обраховуватимуться багатьма мільйонами
    Петро Толочко: Збитки від силового протистояння в центрі Києва обраховуватимуться багатьма мільйонами
    01:33
    Академік Національної академії наук України, директор Інституту археології НАН України Петро Толочко вважає, що збитки від силового протистояння на Майдані, Європейській площі, по вул. Грушевського в столиці обраховуватимуться мільйонами. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ. Вчений занепокоєний ризиком, якому піддаються пам’ятники архітектурної, культурної, наукової, архівної спадщини України, зокрема ті, які містяться в Національному художньому музеї, будинку секції гуманітарних і суспільних наука НАН України по вул. М.Грушевського, 4, та ін.. 

    «Я занепокоєний, останні події, які відбуваються в Києві, – вони брутальні. Жертв багато, і може головною жертвою є Київ. Київ, який нівечиться, який плюндрується людьми, які не живуть в Києві, яким Київ байдужий, які не знають його історії, не знають життя людей в ньому. Особливо неприпустимі події відбуваються на вулиці Грушевського - ми бачили, як палили автомобільні покришки, як закидали «коктейлями Молотова», як згорів портрет Лобановського, як обгоріла арка до стадіону, як задимлений був Національний художній музей. Цей чорний дим не тільки окутав будинок, але проникав у приміщення, і як мені сказали працівники музею, все таки основну частину фонду вони заховали вниз і, може, вони частково її врятували», - зазначив Толочко.

    Науковець додав, що в будинку секції гуманітарних і суспільних наук НАН України в книгозбірнях знаходиться 1,5 млн книг - за обсягом це ще одна бібліотека Вернадського, - який також захоплений.

    «Уявляєте собі, окрім бібліотеки, там картотека української мови , і згорить це все, наша українська мова, а крім того, рукописи наших класиків – від Шевченка починаючи і до сьогоднішнього дня. І ніхто з керманичів Майдану абсолютно не звертав на це уваги. Їм, вибачте на слові, очевидно, наплювати на це все, їм хочеться влади», - зазначив академік. 

    «Майдан є причиною всіх збитків, яких ми зазнали. Очевидно, це буде обраховуватися багатьма мільйонами», - вважає Толочко.

    Академік зазначив, що інтелігенція міста від імені громадськості звернулася з листом до органів влади, відповідних міністерств та відомств, а також до протестувальників на Майдані з тим, щоб припинити руйнування Києва. «Люди в цьому зверненні подали своєрідний SOS: схаменіться – немає мети, яка б виправдовувала ось таку брутальність, жодна влада цього не варта», - закликав Толочко.

    «В мене немає великого оптимізму, що та сторона, від якої найбільше залежить доля Києва, дослухається до нашої заяви», - додав він при цьому, маючи на увазі очільників Майдану.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 451 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100