Нд, 08/09/24, 02:00

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Потап и Настя Каменских - Не люби мне мозги
  • Eros Ramazzotti - Alas Y Raices (2009)
  • Потап и Настя Каменских - Новый Год (Radio Edit)
  • Михаил Задорнов: Уникальный народ! (2008).avi
  • Віталій Козловський та Еммі - Розведені мости
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 6 » Реєстрація однієї земельної ділянки триває всього півгодини
    Реєстрація однієї земельної ділянки триває всього півгодини
    11:18
    Витрати часу, необхідні на спілкування з державними органами, є одним із ключових показників, що характеризують, наскільки сприятливими є умови ведення бізнесу і взагалі життя в тій чи іншій країні, зазначають експерти.

    Тому будь-які кроки державних та місцевих органів влади, що дозволяють скоротити час на отримання довідок, оформлення документів, здачу податкової та іншої звітності, не можуть не викликати схвалення з боку бізнесу і пересічних громадян.

    У цьому зв'язку експерти позитивно характеризують діяльність Державного агентства земельних ресурсів України (Держземагентства) та Державної реєстраційної служби України (Укрдержреєстру). В останні півтора-два роки цими відомствами проводиться модернізація та автоматизація процесів, які ведуть до кардинального скорочення часу на реєстрацію прав власності, отримання необхідних довідок і виписок з реєстрів. Що в свою чергу дозволяє надати значно більшій кількості громадян більш якісні державні послуги.

    Як приклад експерти наводять інформацію Держземагентства, згідно з якою лише за перший місяць 2014 року територіальні органи земельних ресурсів зареєстрували 57 тис. наділів землі, що майже вдвічі більше, ніж у січні минулого року, коли розпочала роботу Національна кадастрова система Держземагентства.

    Крім того, кадастрові реєстратори з початку року видали понад 60 тис. витягів з Державного земельного кадастру, що на 5 тис. більше, ніж за аналогічний період 2013 року, і вчетверо перевершує показники 2012 року.

    Сформована модель взаємовідносин громадян і Держземагентства дозволила в рази скоротити час реєстрації земельних наділів, зазначають експерти. За рахунок автоматизації всіх процесів вже зараз реєстрація однієї ділянки триває всього півгодини. Хоча ще один-півтора роки тому реєстрація земельних ділянок тривала місяцями, а іноді й роками, що породжувало корупцію і зловживання.

    Експерти нагадують, що вже в найближчі дні вдасться також істотно скоротити час реєстрації договорів оренди та їх пролонгацію. Вже з 12 лютого їх можна буде реєструвати безпосередньо в реєстрі в окремому розділі без первинної реєстрації права власності. Це значно спростить і прискорить реєстрацію договорів оренди сільгоспземель. Для селян — і орендарів, і орендодавців — це дуже актуальне питання. Раніше, щоб зареєструвати оренду земельного паю, необхідно було спочатку зареєструвати право власності на саму земельну ділянку, потім — договір оренди на неї і лише після цього можна було оформити його пролонгацію .

    Рівень ефективної взаємодії Держземагентства та Укрдержреєстру характеризує той факт, що фахівці земельного відомства у січні 2014 року надали 6232 відповіді на запити Міністерства юстиції. Загалом за 2013 рік цей показник сягав понад 119,8 тис. опрацьованих та переданих Укрдержреєстру відповідних комплектів документів.

    Максимальна прозорість всієї інформації в країні, публічний статус держреєстрів і доступність для перегляду з боку громадян є важливим чинником, що забезпечує захист прав власності та знижує корупцію в країні, підкреслюють експерти.

    У зв'язку з цим все більшої популярності набуває Публічна кадастрова карта, яка знаходиться на веб-порталі Держземагентства. На ній у вільному доступі міститься інформація про всі зареєстровані ділянки в Україні.

    Так, з початку роботи Публічну кадастрову карту відвідали 3,7 млн. користувачів. Зокрема, 1,16 млн. разів це зробили унікальні користувачі Мережі. Загалом зафіксовано 5,25 млн. переглядів сторінки. Тобто веб-портал земельного відомства став одним із найпопулярніших серед сайтів центральних органів влади.

    Експерти висловлюють переконаність, що наступним кроком, який підвищує прозорість відносин у країні, має стати розкриття інформації про власників таких земельних ділянок. Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді України. Він поданий від імені народних депутатів, що представляють всі парламентські фракції.

    Інформація Кабінету Міністрів України, www.info-kmu.com.ua

    Переглядів: 495 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100