Нд, 08/09/24, 00:38

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Валерий Меладзе - Вопреки (OST Адмирал).mp3
  • Ирина Круг - Остров любви (2009)
  • Інна Воронова: Всі пісні
  • Made In Ukraine - Бе-бі-бі
  • Реальная любовь (2003).avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 27 » Умовами фінансової допомоги Заходу Україні стане політична стабільність та початок активних реформ - польський експерт
    Умовами фінансової допомоги Заходу Україні стане політична стабільність та початок активних реформ - польський експерт
    08:16
    Україна може отримати короткострокову та довгострокову фінансову допомогу від Заходу - вважає польський експерт Марек Дабровський (Marek Dabrowski), голова Центру економічних та соціальних досліджень. В ексклюзивному коментарі каналу БТБ він зазначив, що це можуть бути кошти МВФ, інших міжнародних фінансових організацій та кошти ЄС чи окремих високрозвинутих країн на рівні двосторонніх угод. Умовами будь-якої допомоги, додав він, буде насамперед політична стабілізація та створення діяльного уряду, а далі - початок економічних та соціальних перетворень у країні.

    «Думаю: можливо отримати підтримку. Я б виділив два можливих потоки, два формати: короткостроковий і довгостроковий. Що стосується короткострокової підтримки, то те, що в лексиці МВФ називається balance of payments support, тут головну роль може грати та ж організація МВФ. Україна є членом Фонду, формально може в будь-який момент звернутися за підтримкою і багато разів вже користувалася програмами МВФ, наприклад, stand-by. Слідом за програмою stand-by ЄС може виділити додаткову так звану макрофінансову підтримку. Раніше називали суму в 0,5-1 млрд євро. Думаю, що в нинішній ситуації це може бути більше», - сказав він.

    «Механізм буде наступним: спочатку переговори з МВФ, на цій підставі можлива додаткова підтримка ЄС, Європейської Комісії. Можливі також програми підтримки платіжного балансу з боку Світового Банку. І також не виключена двостороння підтримка, наприклад, з боку США чи окремих європейських держав. Можливо, Японії та інших розвинених країн», - додав експерт.

    Він продовжив, що в середньо- і довгостроковій перспективі головну роль матиме повернення сторін до укладання асоціації з ЄС, на основі чого Україна може отримати допомогу від Євросоюзу та окремих країн його членів. «Це саме по собі означає можливість виходу українських виробників на європейський ринок. Все це, звичайно, не вийде відразу, тут багато кроків - законодавчих, технічних , організаційних , які необхідні, щоб усі результати угоди втілилися в життя. Звичайно, потрібна також ратифікація угоди Верховною Радою, з іншого - Європейським Парламентом. Але, думаю , в цій політичній обстановці ратифікація не є проблемою. На цій підставі я очікую , що Україна може отримати чималу фінансову підтримку з боку Європейської Комісії та окремих країн ЄС», - переконаний він. Експерт додав: підтримка буде пов'язана вже з реалізацією довгострокових завдань на зразок адаптації української економіки до умов зони вільної торгівлі , інституційних реформ , реформ правосуддя і т. д. «Можливо, буде мікс фінансової допомоги, з одного боку, і технічної . Також не виключаю розробки інвестиційних проектів, наприклад, Європейського Інвестбанку. Але це більш довгострокова перспектива. Щоб увійти на цей шлях, необхідно підписати Договір про асоціацію та вільну торгівлю і почати його реалізовувати», - додав він.

    Коментуючи умови надання допомоги, експерт продовжив: «Політична стабілізація має дуже велике значення. Я сподіваюся , що найскладніший час вже позаду , і Україна виходить на шлях політичної стабілізації, - без цього дуже важко. Друге - формування уряду, який буде тимчасовим до президентських виборів , буде професійно придатним і політично готовим розпочати макроекономічну стабілізацію. Зрозуміло, це непрості заходи , вони можуть не додавати політичної популярності , але ж населення зможе зрозуміти , в якій ситуації непростій перебуває країна. І думаю, той самий факт вже має заспокоїти ажіотаж на валютному ринку», - зазначив він.

    Щодо макроекономічної стабілізації України - уточнив експерт, - то насамперед зміни стосуються збалансування державного бюджету , грошової політики , яка забезпечить стабільність гривні, незважаючи на те , який конкретний механізм валютного курсу буде прийнятий. «Навіть при плаваючому курсі важливо уникнути неконтрольованого здешевлення валюти», - зазначив він. Певні заходи будуть не надто популярними - додає аналітик. «Зрозуміло, це й вимога, що українська економіка повинна перейти на більш реалістичні ціни на енергоресурси і особливо на газ. Обмеження енергоємності економіки, обмеження залежності економіки від Росії, також створення в перспективі більш сприятливих умов для розвитку внутрішніх енергоресурсів і виробництво ресурсів на території України - це ключові заходи. Зрозуміло , що тут є різного типу соціальні та політичні побоювання», - сказав він. Експерт додав, що необхідним також буде реформа соціальної, зокрема пенсійної сфери. «В Україні один з найвищих показників витрат на пенсійну систему у співвідношенні до ВВП серед європейських країн, і найменш ефективний вік виходу на пенсію. Так що треба підвищувати і пенсійний вік, і скорочувати різного типу привілеї виходу на пенсію. Треба також раціоналізувати інші види соціальних програм , щоб вони були спрямовані на ті верстви населення, які фактично потребують соціальної підтримки , щоб вони виявилися більш ефективними», - сказав він.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 475 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100