Сб, 27/07/24, 09:18

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Валерий Меладзе - Вопреки (OST Адмирал).mp3
  • Made In Ukraine - Бе-бі-бі
  • Пила V. avi
  • Тік: Всі пісні
  • Степ. mp3
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Січень » 18 » В Україні 83 лабораторії зможуть визначати наявність ГМО в зерні
    В Україні 83 лабораторії зможуть визначати наявність ГМО в зерні
    18:20
    Державна інспекція сільського господарства України визначила лабораторії, які мають необхідну акредитацію для здійснення досліджень, результати яких можуть використовуватися в сертифікатах якості зерна.

    Національне агентство з акредитації України визначило 104 лабораторії як приватні, так і державні, з яких 83 мають право проводити необхідні дослідження на визначення показників безпеки щодо наявності генетично модифікованих організмів (ГМО) в продукції.

    Як зазначають у відомстві, результати досліджень саме цих лабораторій інспектори Державної інспекції сільського господарства України вносять у сертифікати якості зерна та продуктів його переробки.
    Ще влітку 2013 р. Уряд порушив питання про створення такої мережі лабораторій. І на сьогодні ця проблема вже вирішена. Завдяки цьому нововведенню буде налагоджено контроль над обігом ГМО та продукції, яка отримана з їх використанням. Вже минулого року аграрії мали можливість перевірити свій продукт на базі лабораторій Держсільгоспінспекції в АР Крим, Вінницькій, Запорізькій, Харківській, Тернопільській та Полтавській областях.

    Відповідно до Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні», сертифікат якості зерна та продуктів його переробки видається територіальними органами Держсільгоспінспекції і відноситься до адміністративних послуг, кошти за надання яких надходять до Державного бюджету України. Наявність такого документа дає можливість мати достовірну, об'єктивну оцінку якості продукції та встановити її відповідність чинним державним стандартам, а також не допускає відвантаження нестандартного і неякісного зерна.

    «Увага інспекції зосереджена на зерні, насінні, плодоовочевій продукції і продуктах виноградарства. Відповідно до закону, зерно і продукти його переробки мають відповідати держстандартам і обов'язково мати сертифікат якості, де вказуються показники безпеки, а також наявність або відсутність пестицидів, мікотоксинів і ГМО», — зазначив Голова Державної інспекції сільського господарства України Владислав Гончаренко.

    За його словами, інспекція системно контролює дотримання технології виробництва при вирощуванні, збиранні та подальшій обробці продукції.
    Так, за 11 місяців 2013 року було перевірено майже 600 магазинів торгових мереж і 84 сільгоспвиробники, що виробляють готову продукцію. При цьому основні порушення стосувалися маркування та умов зберігання.

    Також за досліджуваний період до випробувальних лабораторій Державної інспекції сільського господарства в Київській області надійшло на перевірку і перевірено 16,8 тис. т насіння ярових зернових культур, із яких кондиційним визнано 16,7 тис. т.
    Провідними фахівцями випробувальних лабораторій управління були проаналізовані 41,7 тис. проб насіння сільськогосподарських культур, із них — 3,5 тис. проб на визначення вмісту ГМО. Із них лише в одній пробі були виявлені ГМО-компоненти.

    Нагадаємо, що в липні 2009 року Кабінет Міністрів підвищив рівень допустимого вмісту ГМО у продуктах з 0,1% до 0,9%. Продукти, вміст ГМО в яких перевищує 0,9%, підлягають маркуванню.

    Інформація Кабінету Міністрів України, www.info-kmu.com.ua
    Переглядів: 488 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Січень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100