Нд, 08/09/24, 00:49

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Віктор Павлік: Всі пісні
  • Звери - До скорой встречи.avi
  • Антивирусная защита Касперского
  • Файна Юкрайна. Випуск 91
  • Потап и Настя Каменских - По кругу
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Лютий » 27 » Володимир Цибулько: Для Нацбанку важливо бути рівновіддаленим від політичних впливів
    Володимир Цибулько: Для Нацбанку важливо бути рівновіддаленим від політичних впливів
    23:03
    Новому керівництву НБУ необхідно дистанціювати діяльність Національного банку від політичних впливів - вважає політолог Володимир Цибулько. Про це він заявив в ефірі програми «Фінансова Україна» на телеканалі БТБ. 

     «Нацбанку треба заспокоїти істеричні настрої людей і найголовніше - дати сигнал банківській сфері: працюємо за чесними правилами. Дуже важливо сформувати поле взаємної довіри. Це має бути проекцією на інші інститути влади, і вони повинні теж починати грати за правилами. Перший виклик - це максимально сторонитись політики», - вважає Цибулько. Політолог зауважив: наразі в українських банках зберігається близько 70 мільярдів доларів, включаючи депозити населення, і вкрай необхідно примусити працювати ці гроші на економіку країни. «Зараз дуже важливо формувати інвестиційні правила, які б давали можливість входити в довгострокові кредитні програми. Якщо Національний банк дозволить вмонтувати себе фактично як елемент виконавчої влади - під час виборів завжди буде спокуса використати можливість репутації Нацбанку в інтересах одного з кандидатів. Уряду важливо продемонструвати здатність до швидкої мобілізації, оприлюднити свою програму і під цю програму збирати ресурси на реалізацію. Програма - може бути маркером довіри з боку західних інвесторів», - зауважив Цибулько. Він зазначив, що в уряді формується цілком професійна команда фінансистів. «Арсеній Яценюк, людина, яка розуміє місію Нацбанку і логіку його роботи, Олександр Шлапак, людина цілком поміркована і досвідчена. Міністром економіки гіпотетично має бути Павло Шеремета - один з творців однієї з кращих в Європі бізнес-шкіл. Неринкові механізми регулювання він застосовувати не буде», - вважає Цибулько. 

    На думку експерта, регулятору також необхідно відновити міжнародну комунікацію, щоб позиція Нацбанку була позитивним сигналом і щодо здатності нової української влади вести довготермінові програми.

    За його словами, підписання Договору про асоціацію з ЄС надасть можливість розпочати довгостроковий діалог з європейськими фінансовими установами. «Асоціація - це можливість вести з європейським банківським середовищем більш довготривалі проекти і повністю входити в європейські банківські правила. Треба готуватися до співіснування в рамках великого ринку, адже ідея євроатлантичного ринку, в якому буде місце і для України, буде реалізована. Треба неспішно, але повністю адаптуватись до європейських правил гри, ставати частиною західного світу», - зазначив Цибулько.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 477 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100