Пт, 18/10/24, 06:43

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Chicos De La Fiesta: Всі пісні
  • Віталій Козловський - Загадай
  • Nokia Symbian Dream Pack
  • Файна Юкрайна. Випуск 90
  • Взрослые забавы (2008).avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     

    Головна » 2014 » Травень » 9 » Заклики Путіна щодо відкладення «референдуму» в Донбасі — ознака втрати контролю — політолог
    Заклики Путіна щодо відкладення «референдуму» в Донбасі — ознака втрати контролю — політолог
    11:48

    Заклики Володимира Путіна до сепаратистів на Сході України відкласти проведення «референдуму» про так звану «Донецьку республіку», який планується на 11 травня, можуть свідчити про те, що він втрачає контроль над ситуацією через значний тиск міжнародної спільноти, вважає політолог Володимир Горбач. Про це він сказав в ефірі програми «Національний інтерес» на телеканалі БТБ.
    «Цілком можливо, що ці заклики до сепаратистів є частиною задуму Путіна, який чергує агресію і атаки на Україну з моментами перемир’я, і таким чином намагається вести якийсь діалог із Заходом. І тому він під тиском іззовні вирішив в черговий раз продемонструвати, що він нібито виступає за примирення, а якісь неслухняні сепаратисти незалежно від нього ведуть свою лінію, — сказав Горбач. — Але я гадаю, що насправді ситуація для нього значно гірша. Бо він робить ці речі вимушено і можливо частково ситуація виходить з-під його контролю».
    «Розмови про те, що санкції Заходу є сміхотворними для росіян — це неправда. Вони не є смертельними зараз, але аж ніяк не сміхотворні, вони відчутні і дуже серйозно розмивають так би мовити базу підтримки Путіна в російських елітах. Бо вони стосуються не персонально Путіна, а всього його оточення. Спочатку було сказано, що санкції третього рівня, так звані секторальні, по енергетиці, фінансах та ВПК, будуть задіяні, якщо Росія вторгнеться в Україну. Це було перше попередження. Потім Захід пішов далі, розуміючи, що Росія намагається зірвати вибори Президента в Україні, принаймні, на якійсь частині території. Тому було сказано, що ці санкції застосують, якщо Росія буде зривати вибори, і навіть російським військам не потрібно буде заходити в Україну. І, наскільки я розумію, вчора і позавчора, коли Путін спілкувався із заступником генсека ООН Джеффрі Фелтманом і президентом Швейцарської конфедерації Дідьє Буркхальтером, були спроби так би мовити встановити прямий контакт із Путіним. Після цього він (Путін) дуже серйозно захитався. На цій прес-конференції, ми вчора бачили, що він дуже переступав ногами, був дуже невпевнений», — вважає політолог.
    «Гадаю, йому було передано на персональному рівні сигнал про те, що санкції третього рівня будуть вводитися, якщо Росія буде стимулювати проведення цього так званого «референдуму» 11 травня. І тому позиція Путіна дуже заколивалася саме вчора. А сьогодні вже відбувається певна гра в пояснення, що він тут ні до чого, це от вони там самі керують ситуацією. Я не виключаю, що російська влада дала певний сигнал керівництву сепаратистів, щоб вони не дослухалися до слів їхнього президента, бо це гра на публіку. І вони так тепер реагують. Але для громадської думки на Донбасі і в Луганську цей сигнал є дуже поганим, і для сепаратистів і тамтешнього криміналітету також. Бо це означає, що Путін не буде їх захищати, і вони понесуть відповідальність», — підсумував Горбач.

    Путін недооцінив потенціалу консолідованої відповіді Заходу на події, що відбуваються в Криму та в Південно-Східних областях України. Цілком можливо, вчинивши агресію в бік України, Москва намірялася поглибити протиріччя, що існують між США та Європою, проте цього не сталося.
    «Цілком можливо Путін розраховував, що країни Заходу, посварені між собою через історію зі Сноуденом, шпигунство, підслуховування тощо, в такий момент просто не консолідують свою позицію. І протиріччя між США та Європою будуть зберігатися, а, можливо, він навіть хотів взагалі поглибити їх. Але сталося не так, як гадалося. Ці події — величезна стратегічна помилка Путіна. Укріпивши на якийсь час свою електоральну базу всередині Росії, він цілком втратив довіру зовнішнього світу», — сказав Горбач.
    «Адже вже говорять про те, що Захід більше не довіряє Путіну. Міжнародна спільнота слідкує за кожним його кроком, і його словам однозначно не вірить. І останні коментарі представників Заходу (стосовно заяви Путіна про відведення російських військ від українського кордону), були саме з позиції недовіри, бо американці і європейці говорили: ну це добре, що він сказав, але ми по-перше не бачимо, що війська дійсно відведено від кордонів, мало щось сказати, треба робити, і ми будемо чекати дій. В принципі це атмосфера загальної недовіри тій інформації, яка поширюється російською стороною. Яскравою ілюстрацією цьому є більше 10 засідань Ради безпеки ООН, де словам росіян ніхто не вірить», — підсумував політолог.

    Інформація БТБ

    Переглядів: 550 | Додав: Хранитель
    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар новин
    «  Травень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100