Пт, 18/10/24, 06:04

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Блоги
Музичний блог [5]
Спортивний блог [2]
Блог присвячено спортивним подіям, особистостям, клубам та різним видам спорту
Інтернет [1]
Ваше здоров'я [3]
Фінанси [104]
Навколофінансові теми та все, що ними пов'язано
Блог О. Ясенчука [5]
Автор публікацій Олександр Ясенчук
Різне [41]
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • Руслана ( Ruslana ).mp3
  • Уляна Латик. MP3
  • Наталка Карпа.mp3
  • Софія Ротару.mp3
  • Made In Ukraine - А мені вже байдуже
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     Публікації

    Головна » 2013 » Грудень » 4 » Фінансово грамотна людина убезпечена від кіберзлочинності
    Фінансово грамотна людина убезпечена від кіберзлочинності
    02:51

    Зі збільшенням обсягів безготівкових розрахунків, яке відбувається у світі, спостерігається перетік шахрайських операцій у "віртуальне” середовище.

    Значне зростання кількості та обсягів безготівкових операцій, поява нових платіжних послуг, популярність електронних грошей, а також розрахунків, що здійснюються через Інтернет, обумовлюють об’єктивну необхідність проведення просвітницьких заходів серед українців. Адже фінансово грамотна людина убезпечена від кіберзлочинності.

    Дмитро Макаренко, начальник відділу методології та організації роздрібних платежів за допомогою спеціальних платіжних засобів Управління політики роздрібних платежів Департаменту платіжних систем Національного банку України,  зауважив що "питома вага збитків при проведенні банками операцій з використанням платіжних карток міжнародних платіжних систем в Україні склала менше 0,0002%, і не мала значного негативного впливу”.

    Для підтримки фінансової грамотності населення та застереження громадян від можливих шахрайських випадків із платіжними картками, Національний банк України рекомендує власникам карток бути уважними та обережними, дотримуватись правил безпеки для власників карток, а банкам надавати клієнтам - держателям платіжних карток правила, роз’яснення, консультації, пам’ятки, іншу додаткову інформацію щодо використання платіжних карток. Банки розміщують інформацію у відділеннях, на офіційних сторінках у мережі Інтернет, у паперовому вигляді, у вигляді буклетів, пам’яток тощо.

    "Проте, насамперед самі клієнти повинні більше уваги уділяти захисту своїх персональних даних та розуміти важливість цього питання й ризики та наслідки, що можуть виникнути у разі недотримання правил безпеки при здійсненні таких операцій,” наголосив Дмитро Макаренко. 

     

    Ось деякі рекомендації для держателів платіжних карток:

    1. Ніколи не розголошуйте ПІН стороннім особам ( родичам, знайомим, працівникам банку, касирам та особам, які намагаються допомогти вам під час використання платіжної картки).

    2. Ніколи не передавайте платіжну картку для використання іншими особами(навіть родичами). Не розголошувати та не повідомляти персональні дані або інформацію про платіжну картку на вимогу будь-яких сторонніх осіб.

    3. З метою запобігання незаконним операціям з використанням даних платіжної картки та зняття коштів можливо встановити добовий ліміт, або відкрити окремий рахунок в мережі Інтернет. 

    4. Краще здійснювати операції з використанням платіжних карток через банкомати, які встановлені в безпечних місцях або ті, яким ви довіряєте. Перед використанням банкомат слід оглянути на наявність додаткових приладів, які не відповідають його конструкції. Набирати ПІН таким чином, щоб особи, які перебувають поруч, не змогли його підгледіти і запам’ятати.

    5. Використовувати антивірусне забезпечення, яке постійно оновлюється, з метою зменшення шахрайських вірусних програм, які можуть якимось чином отримати персональні дані.


    Інформація НБУ

    Категорія: Фінанси | Переглядів: 691 | Додав: Хранитель | Рейтинг: 0.0/0 |

    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар
    «  Грудень 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100