Сб, 18/05/24, 05:05

 

Вас вітає
Чернігівський інформаційно-розважальний портал
4ernigiv.at.ua

Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Блоги
Музичний блог [5]
Спортивний блог [2]
Блог присвячено спортивним подіям, особистостям, клубам та різним видам спорту
Інтернет [1]
Ваше здоров'я [3]
Фінанси [104]
Навколофінансові теми та все, що ними пов'язано
Блог О. Ясенчука [5]
Автор публікацій Олександр Ясенчук
Різне [41]
Цікаве на сайті
Випадкові файли:
  • С.К.А.Й. - Те, що треба (версія 2)
  • Максим Барских - S.L. ( Сука любовь ).mp3
  • Файна Юкрайна. Випуск 5
  • GTA 4 ( Grand Theft Auto IV ).iso
  • Реальная любовь (2003).avi
  • Найпопулярніше:
  • Тік: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Потап и Настя: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Ані Лорак: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Олександр Пономарьов: Всі пісні
  • ( Хіт! )
  • Наталія Бучинська. MP3
  • ( Хіт! )

    Останні коментарі:

    Завважте, що ці висловлювання Путіна стосовно України були озвучені аж в 2008-му році

    Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation.


    Це хороша тенденція.  Але мало ймовірно що спецпідрозділи Беркуту здійснювали каральні зачистки знаходячись поза контролем Президента і Кабміну.

    Нові повідомлення на форумі:

    Реклама

    Зворотній зв'язок

    Copyright © 2008-2024

     Публікації

    Головна » 2014 » Травень » 8 » Як соціальні мережі позбавляють роботи
    Як соціальні мережі позбавляють роботи
    15:55

    Нинішні роботодавці усвідомлюють, що справжній талант складно розгледіти за сухим резюме. Та й співбесіду з кандидатами не розкриє всієї правди про нього: людина може нервувати і говорити невпопад, а може і наговорити такого, що приємно почути роботодавцю, але зовсім йому не властиве. Тому, щоб дізнатися про вас більше, роботодавець подивиться ваш акаунт у соціальних мережах.

    Згідно з результатами опитування, проведеного кар'єрним порталом rabota.ua , дві третини роботодавців на різних етапах підбору цікавляться сторінками претендентів в соцмережах. І , що найважливіше, 49 % (вдумайтеся - майже половина роботодавців!) Зізналися, що відмовляли кандидатам після перегляду їхніх сторінок у соцмережах на підставі побаченої там інформації. При цьому самі претенденти не завжди замислюються (див. результати опитування по претендентам), яке враження їхні сторінки в соціальних мережах, записи в блогах і форумах і навіть їх аватарки можуть надати на людей, які приймають рішення про працевлаштування.

    Отже, які помилки при розміщенні інформації можуть вплинути на рішення роботодавця про ваш працевлаштуванні?

    Особисті дані повинні виглядати цілісно і адекватно

    Дивно, якщо профіль сорокарічного чоловіка названий «Віталька Іванов» або поруч з фотографією дорослої жінки красується «Ксюша Петрова». Не всякий рекрутер погодиться співпрацювати з дорослою дитиною. Якщо ви використовуєте нікнейм, який можна якимось чином співвіднести з вами, перевірте його на адекватність. Крім прізвища та імені, потрібно критично оцінити свою фотографію, розміщену в профілі. Бажано, щоб на ній були зображені саме ви, у відносно недавній час і в досить нейтральною обстановці.

    Проведіть ревізію в графі "Про себе": перевірте і обновіть інформацію про освіту, досвід роботи, інтересах.

    Фотографії не повинні містити компромату

    Важливо перевірити і видалити у себе і попросити друзів видалити фото і відео контент, що містить провокаційну або радикальну інформацію. Іноді здобувачі змінюють доступ до такої інформації і обмежують її колом друзів. При цьому забувають - якщо рекрутер попроситься до вас у друзі - ця інформація стане доступна і йому. І в 68 % випадків роботодавця насторожує провокативна і компрометує співробітника інформація .

    Радикальні погляди

    Якщо ви - прихильник політичного або релігійного течії, член -якої угруповання - ваша особиста справа. Проте, чи варто відкрито заявляти свою позицію в соцмережах тоді, коли ви шукаєте роботу? Просто майте на увазі, що будь-яка радикальна позиція навряд чи буде вітатися роботодавцями: завзяте відстоювання політичних і громадських позицій в мережі збентежить 23 % роботодавців. Можливо, ваш майбутній роботодавець - саме з них.

    Негатив, критика і нецензурна лексика

    Більшою мірою це стосується блогів і форумів - тих, де ви під своїм ім'ям розміщуєте ваша думка в невідредагованому форматі. Зрозуміло, що в нашому житті багато негативу, але варто ще раз прочитати свої останні пости: чи не занадто багато в них злоби, паплюження всіх і вся і у вкрай неприємної формі? Особливо чутлива для роботодавців тема, як людина відгукується про попереднє місце роботи. Тут важливо дотримуватися золотої середини - і не постить постійно скарги і невдоволення, і не підлабузнюватися і співати дифірамби. А ще важливіше бути послідовним - якщо ви всюди в соцмережах критикуєте своє нинішнє місце роботи, на співбесіді стверджувати протилежне просто нерозумно. Подібна невідповідність виставить вас брехуном. Навряд чи після цього вам запропонують роботу.

    Навіть якщо вам запропонували роботу і тепер ви - співробітник компанії своєї мрії, розслаблятися рано. Більше половини компаній хоча б час від часу відстежують активність своїх співробітників у соцмережах, практично у третини компаній є обмеження з розміщення інформації в Інтернеті. І, нарешті, найважливіше - у третини (29 %) компаній у разі неадекватного або шкодить іміджу компанії поведінки співробітника в соціальних мережах його просто можуть звільнити.

    Тому ми настійно радимо вам: перегляньте інформацію про вас не тільки в соціальних мережах, а й взагалі на просторах Інтернету за останні кілька років - Google допоможе. І постарайтеся видалити або нейтралізувати інформацію, яка може стати для вас фатальною. Мали рацію древні: «Слова - летючі, письмена - живучі». Пам'ятайте про це, будь ласка.

    Тетяна Пашкіна
    Контент-експерт rabota.ua

    Категорія: Різне | Переглядів: 3103 | Додав: Хранитель | Рейтинг: 0.0/0 |

    Всього коментарів: 0
    avatar

    Календар
    «  Травень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Форма входу

    Пошук
    Корисні речі

    Додати в закладки:

    Друзі сайту

    Загрузка...

    Робота в Чернігові і Києві

    Безкоштовні Чернігівські та Київські оголошення

    Реклама

    Статистика

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

    Український рейтинг TOP.TOPUA.NET

    Rambler's Top100